Doorgaan naar inhoud

Veelgestelde vragen

Duurzame belofte

Onze wegwerpluiers zijn voor een groot deel van hernieuwbare (bio-based) plastics gemaakt (40%). Ook stimuleren we het gebruik van wasbare luiers (waarvan de impact veel lager is dan wegwerp) en helpen we ouders en hun kindjes ook tijdig uit de luiers.

Bij Toddy koop je niet alleen luiers van de hoogste kwaliteit, je draagt ook bij aan een duurzame missie: klimaatpositief luieren. Al onze nettowinst gaat naar de missie van ons Future Diaper Project. In deze organisatie werken we samen met beleidsmakers, wetenschappers en organisaties om de impact van luiergebruik te minimaliseren. We onderzoeken, analyseren en bespreken alle mogelijkheden voor de ontwikkeling van een luier dat geheel klimaatpositief is en die voor ieder kind toegankelijk. 

Toddy heeft in samenwerking met medische en pedagogische experts een zindelijkheidstraining ontwikkeld. Toddy helpt ouders herkennen of hun kindje klaar is om te starten met zindelijk worden. Vervolgens bieden we met ons zindelijkheidspakket en bijbehorende app alle benodigdheden om het zindelijkheidsproces te doorlopen in een tempo dat bij het inviduele kind past. Klanten krijgen gratis toegang tot onze zindelijkheidsapp vanaf de leeftijd van 18 maanden.

Helaas is het technisch nog niet mogelijk om een 100% plantbased luier te produceren waar je net zo op kan vertrouwen als de huidige wegwerpluiers. We kunnen wel al meer bio-based materiaal verwerken, maar de prijs stijgt dan zo hard dat we verwachten dat gezinnen er niet meer voor willen betalen. 

Voor de superabsorberende korrels bestaan helaas nog geen goede, groene alternatieven. In samenwerking met onze producent en haar toeleveranciers houden we de grondstofontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zetten we stappen wanneer dit mogelijk is. Hierbij staat het comfort voor de babybilletjes altijd bovenaan en doen wij nooit concessies op de prestaties of huidvriendelijkheid van onze Toddy's.

Als wij het hebben over 'plant-based' dan is dat hetzelfde als bio-based. Dan hebben we het nog steeds over plastics, maar ze zijn gemaakt van hernieuwbare materialen (plantaardig) en niet van aardolie. Let dus op: claims dat luiers natuurlijke materialen op de babyhuid hebben zijn doorgaans niet waar. Tenzij je het overbodige en milieuvervuilende katoen gaat toevoegen. 

Wij doen geen moeite om luiers biologisch afbreekbaar (bio-degradable) te maken omdat dit geen zin heeft: in Nederland wordt het meeste restafval verbrand (99%) en in het geval dat luiers in op een afvalberg (land fill) zouden belanden dan breekt een afbreekbaar plastic nog steeds niet af omdat er geen lucht bij kan. De meeste 'bio-degredable' materialen zijn een vorm van green washing en breken alleen af onder industriele omstandigheden.

Toddy's luierabonnement

Gemiddeld geven ouders €36.50 per maand uit (ca. 9 euro per week) aan luiers, bij toddy is dat 12,- per week als je alleen wegwerpluiers gebruikt. Gebruik je wasbare luiers? Dan is het bedrag lager. 

Op basis van de prijs per luier zijn we vergelijkbaar met de meeste A-merken, maar kosten we meer dan de meeste huismerken van supermarktketens en drogisterijen. Wanneer je kijkt naar de totale kosten van luiers tot het moment dat je kindje zindelijk is, dan is Toddy goedkoper dan de meeste A-merken. Wij ondersteunen jou en je kindje namelijk actief bij het zindelijk worden waardoor je gemiddeld een jaar eerder uit de luiers bent. Zo helpen we je om minder luiers te gebruiken, wat leidt tot minder afval op de planeet en lagere kosten voor jou.

Wil je inzicht in hoe (duurzame) luierkeuzes jouw budget en milieuimpact bepalen? Kijk dan hier bij de rekentool van het Future Diaper Project. In drie klikken zie je daar hoeveel je bespaart als jij kiest voor een huismerkluier, a- of eco-merk luiers en wat de invloed van zindelijkheid en wasbare luiers is. 

Nee, het Toddy abonnement is 100% flexibel. Je kunt op elk moment wijzigingen maken zoals de leverdatum, de frequentie of de luiermaat. Ook kan je gemakkelijk stoppen en opzeggen wanneer je dat wilt.

Je past je bezorgmoment gemakkelijk aan als je op vakantie gaat. Als je levering samenvalt met je vakantie dan pas je het bezorgmoment gemakkelijk aan in je Toddy app. Nadat je ingelogd bent pas je het bezorgmoment makkelijk aan.

Mocht je nog voldoende luiers in huis hebben dan kun je in de Toddy app de volgende verzending uitstellen. Nadat je ingelogd bent kies je makkelijk een nieuwe datum.

De gewenste luiermaat pas je eenvoudig aan in de Toddy app. Nadat je bent ingelogd klik je op je luierbox en pas je de maat aan.

Open of je telefoon je browser en ga naar app.toddycares.com. Je ziet nu de Toddy app in je browser. Vaak krijg je nu automatisch de melding of je de app wil opslaan op je telefoon. Accepteer dit. Krijg je deze melding niet, ga dan in het browserscherm naar instellingen. Hier kun je de app opslaan. Hierna staat de app tussen je andere apps.

Dat kan zeker. Ben jij gestart met wegwerp en wil je overstappen naar wasbaar of andersom? Dan regelen wij de overstap gemakkelijk voor je. Neem contact op via de chat of hi@toddycares.com en het is zo geregeld.

Na je bestelling sturen wij de Toddy Newbornbox direct op. Ook ontvang je van ons een betaallink voor de borg van €90,- voor de wasbare luiers. Wanneer je deze betaald hebt sturen wij jou ook de wasbare luiers toe.

Je krijgt van ons een full-time kit met 24 wasbare newborn luiers. Deze newborn luiers gebruik je tot jouw kindje 4 á 5 kg is. Daarna ontvang je van ons een full-time kit met 24 wasbare luiers die met je meegroeien tot je kindje zindelijk is. De newborn set krijgen wij dan weer gewassen van jou terug.

Als je luiers eerder op zijn dan kun je jouw luiers gewoon eerder laten komen. Je past de verzenddatum van de luiers makkelijk aan in de Toddy app. Zo zit je nooit zonder luiers!

Gebeurt dit nou regelmatig dan passen we jouw standaard verzendfrequentie voor je aan zodat het precies op jouw gebruik aansluit..

Het Toddy luierabonnement maakt duurzaam luiergebruik makkelijk en betaalbaar:

 1. Je krijgt je duurzame bio-based wegwerpluiers thuisgestuurd wanneer je ze nodig hebt
 2. Je kunt gratis wasbare luiers bij Toddy lenen voor op de dagen dat dit in jouw leven past. Hiermee haalt Toddy de drempel om wasbaar te proberen helemaal weg. En lukt het uiteindelijk toch niet? Even goede vrienden. Dan ontvangt Toddy de luiers gewassen terug en heb jij het in ieder geval geprobeerd.
 3. Je wordt ook weer uit de luiers geholpen volgens een pedagogisch verantwoord programma. En Toddy biedt hier zelfs een garantie op. Is jouw kleine 2,5 jaar oud en nog niet uit de luiers? Dan krijg je daarna je luiers gratis van ons. Je moet wel minimaal 2 jaar klant bij ons zijn geweest.

Met deze combinatie bespaar je 50% van je luierafval én ben je dankzij de zindelijkheidsgarantie nooit te duur uit. Zo is Toddy het enige luiermerk ter wereld dat jou niet meer luiers wil verkopen dan nodig is.

Heb je een start gemaakt met onze wegwerpluiers maar wil je overstappen op fulltime wasbaar? Dat juichen we alleen maar toe. Wij zetten jouw abonnement voor je over en zorgen dat je alles in huis krijgt om de overstap te maken. Neem hiervoor contact met ons op via de chat of hi@toddycares.com

Je betaalt en ontvangt je Toddy Newbornbox direct. Met deze box kun je ruim 6 weken vooruit en ga je goed voorbereid je kraamperiode in.

De Newbornbox bevat:

 • Maat 1: 2-4kg | 4 verpakkingen | 112 luiers
 • Maat 2: 3-6kg | 12 verpakkingen | 224 luiers

Je abonnement start een maand na je uitgerekende datum. Op dat moment krijg je van ons een berichtje over je volgende levering. In de tussentijd betaal je niets. 

Wegwerpluiers

Toddy's zachte, ademende luiers voldoen aan de hoogste standaarden voor wegwerpluiers en worden CO2-neutraal geproduceerd door onze Deense partner Abena dat al 70 jaar de beste hygiëne produceert en een drijvende kracht is achter de verduurzaming van de luierketen.

Bij Toddy koop je niet alleen luiers van de hoogste kwaliteit, je draagt ook bij aan een duurzame missie. De missie om het plastic luierafval te halveren. Onze luiers zijn gemaakt van 40% plantaardige materialen en bevat dus veel minder aardolie dan een standaardluier. Zo zorgen we er samen voor dat we onze kids niet met hun eigen berg afval opzadelen. Goed voor je kindje, goed voor de planeet.

Onze luiers bestaan voor minimaal 40% uit plantaardig gebaseerde grondstoffen; dus 40% van onze luier heeft geen oorsprong uit aardolie. Een standaard luier bestaat voor 80% uit aardolie. Samen met onze Deense producent hebben wij de stap kunnen zetten om dus 20% extra plantaardig gebaseerde grondstoffen te gebruiken zonder concesses te doen op de kwaliteit en het comfort van de luier.

In de eerste maanden verschoon je vaker, daarom vind je bij de kleine maten meer luiers in je box:

Maat 1: 2-4kg | 8 verpakkingen | 224 luiers | 45% korting
Maat 2: 3-6kg | 8 verpakkingen | 224 luiers | 45% korting
Maat 3: 5-9kg | 5 verpakkingen | 140 luiers | 25% korting
Maat 4: 7-18kg | 5 verpakkingen | 130 luiers | 25% korting
Maat 5: 12-22kg | 5 verpakkingen | 120 luiers | 25% korting

De Newbornbox bevat:

Maat 1: 2-4kg | 4 verpakkingen | 112 luiers
Maat 2: 3-6kg | 12 verpakkingen | 224 luiers

Hiermee kun je luiers direct van je todo-list wegstrepen. Je kunt hier namelijk ruim 6 weken meer vooruit.

Je betaalt en ontvangt je Toddy Newbornbox direct. Je abonnement gaat pas in op je uitgerekende datum. In de tussentijd betaal je dus niets. Vier weken na je uitgerekende datum krijg je van ons een berichtje over je volgende levering.

Zindelijkheid

Wat Toddy bijzonder maakt, is dat naast ons luier abonnement je ook gerichte informatie ontvangt over het zindelijkheidsproces. Toddy heeft in samenwerking met medische en pedagogische experts een verantwoorde zindelijkheidsmethode ontwikkeld. Zo helpen we jullie met het herkennen van de signalen van jouw kindje zodat jullie weten dat het tijd wordt om stapjes te gaan zetten met zindelijk worden. Wat hoe meer kinderen op de pot, hoe kleiner de afvalberg.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste kinderen op de leeftijd van 18 tot 30 maanden de fysiologische, cognitieve en emotionele ontwikkeling bereikt hebben die nodig is voor het zindelijk worden. Doe hier in 2 minuten de zelftest.

 

 

Wij hebben al vele kindjes richting zindelijkheid begeleid. Er is (bijna) niets wat we nog niet tegen zijn gekomen. Toddy heeft in samenwerking met medische en pedagogische experts een verantwoorde zindelijkheidsmethode ontwikkeld. We hebben een zindelijkheidspakket met speelse, handige hulpmiddelen (posters & stickers) en een eigen app ontwikkeld. Ook kan je via onze plasklas vragen stellen over jouw persoonlijke proces. Een kleine tip kan je al snel weer op weg helpen. 

Aan de ene kant zijn ouders steeds drukker en ontbreekt het aan tijd en rust, en aan de andere kant werken wegwerpluiers eigenlijk te goed. Doordat het absorptievermogen zo goed is, voelen kindjes minder snel dat de luier nat is. Dit is een onmisbare prikkel om de eerste stappen naar zindelijkheid te zetten.

Meer luierafval want er wordt langer gebruik gemaakt van luiers. Dit luiergebruik zou voorkomen kunnen worden. Het aantal kinderen die op de basisschool nog niet zelfstandig naar de WC kunnen en/of vaak ongelukjes hebben groeit. Daarnaast kan de verlate zindelijkheid medische en/of psychologische gevolgen hebben.

Helaas wel. De verlate zindelijkheid kan medische consequenties als constipatie en bedplassen hebben. En ook kan het leiden tot psychologischeproblemen zoals gepest worden op school.

Wasbare luiers

Je maakt al enorme impact als je bijvoorbeeld 1 á 2 dagen in de week wasbare luiers gebruikt omdat je daar al 20% luierafval mee bespaart. We snappen dat wasbare luiers iets minder gemakkelijk is dan wegwerpluiers en daarom stimulen we ook parttime wasbaar luiergebruik. Want alle stappen naar duurzamer luiergebruik helpen.

Dus die keuze is niet zo zwart-wit: heel veel gebruikers van wasbare luiers gebruiken onderweg, op drukke dagen of in het weekend wegwerpluiers. Veel gezinnen geven aan de duurzame luierkeuze te zien als of-of: of team wasbaar of team wegwerp. Maar wij vinden het een en-en: wasbare luiers op woensdag? Prima. Dan bespaar je al een hoop. 

Wil je weten hoeveel je bespaart? Vul dan eens de rekenhulp van het Future Diaper Project in, en je ziet direct hoeveel je bespaart qua kosten en milieuimpacts.

Ja, mits... wasbare luiers zijn gemiddeld genomen goedkoper dan wegwerpluiers als je ze zo vaak mogelijk gebruikt en ze niet in de droger stopt. Kinderen zijn doorgaans ook eerder zindelijk dan met wegwerpluiers doordat ze beter voelen wanneer ze nat zijn. Dus dat scheelt ook in de gebruikskosten. Let op: wasbare luiers zijn veel goedkoper als je ze ook voor een tweede kind gebruikt.

Nee, wasbare luiers zijn niet goedkoper als je alleen huismerkluiers gebruikt én je op tijd start met zindelijkheid (rond 2 jaar).

Van geboorte tot zindelijkheid kom je met wasbare luiers op een ca. €1000,- inclusief wassen. Bij een vergelijkbare periode tot zindelijkheid kom je met huismerkluiers op ca €850 uit. Bereken zelf wat jouw duurzame luierkeuze kan opleveren via de rekenhulp van het Future Diaper Project. Let op: hierbij wordt uitgegaan van een aanschafwaarde van €600 voor een volledige set wasbare luiers, de aanschafwaarde per merk verschilt in grote mate! Een budget set aan wasbare luiers kan zeker voor €600,- gevonden worden.

Toddy's wasbare luiers en toebehoren worden geleverd door het Engelse Close. Close ontwikkelt en produceert sinds 2004 wasbare luiers van de hoogste kwaliteit en met het grootste gebruikersgemak. De luiers staan daarnaast bekend om de hoge slijtvastheid en gaan met gemak meerdere kinderen mee.

Wasbare luiers leveren gewoon véél minder afval op. Na een verschoning belandt alleen het inlegvel (dat de eventuele ontlasting opvangt) in de prullenbak. En dit inlegvel kan zelfs gewoon meegewassen worden wanneer er alleen geplast is in de luier.

Daarnaast is het gebruiksgemak van de wasbare luiers de laatste jaren sterk verbeterd. Het verschonen is net zo makkelijk als bij een wegwerpluier.

Ten slotte hebben wasbare luiers een stimulerende werking bij het zindelijk worden. Kindjes zijn zich in een wasbare luier bewuster van een natte luier wat een gezonde prikkel is op de weg naar de zindelijkheid.

Je hebt 6 tot 24 wasbare luiers nodig. Hoe zit dat? 

Als je wasbare luiers gaat gebruiken vanaf de leeftijd van ca. 3 maanden dan verschoon je 5-6 keer per dag. In de periode daarvoor tijdens de newbornfase is de frequentie vaak veel hoger (8-10x) en je hebt ook nog aparte kleine maatjes nodig.

 • Je hebt 6 wasbare luiers nodig voor parttime gebruik. Zo werkt bijvoorbeeld een parttime verschoon- en wasroutine met één dagpakket.  
  • Dag 1: zes verschoningen, eind van de dag in de was
  • Dag 2-3: drogen
  • Dag 4: zes verschonen, eind van de dag in de was
  • Dag 5-6: drogen
  • Dag 7: etc. 
 • Wil je vaker wasbaar gebruiken? Dan gebruik je er 18-24 en werkt het bijvoorbeeld zo:
  • Dag 1: zes verschoningen
  • Dag 2: zes verschoningen, eind van de dag 12 luiers in de was
  • Dag 3: zes verschoningen, drogen van de eerste 12 luiers
  • Dag 4: zes verschoningen, eind van de dag tweede 12 luiers in de was, 
  • Dag 5: zes verschoningen, drogen van de tweede 12 luiers
  • Dag 6: etc.
 • Afhankelijk van het seizoen drogen de luiers sneller of langzamer en zul je de routine een beetje aanpassen. Dat merk je vanzelf!
 • Verder heb je nog een wasnet nodig voor in je luieremmer en inlegvellen voor als de ontlasting vaster wordt.

Het wasbare luier startpakket bevat:

 • 6 wasbare luiers die meegroeien vanaf dat je kindje 4 kg is tot de zindelijkheid
 • 2 nachtboosters om droog de nacht door te komen
 • 1 wasnet voor in je luieremmer
 • 1 wetbag voor onderweg
 • 2 rollen inlegvellen

Met één dagpakket kun je 1-2 dagen per week verschonen en bespaar je 40% op je wegwerpluiers.

Als je kiest voor een fulltime start met wasbare luiers ontvang je van ons het volgende:

 • 24 wasbare luiers die meegroeien vanaf dat je kindje 4 kg is tot de zindelijkheid
 • 12 nachtboosters om droog de nacht door te komen
 • 1 wasnet voor in je luieremmer
 • 1 wetbag voor onderweg
 • 2 rollen inlegvellen

Ja Toddy heeft ook newborn wasbare luiers. Wasbare luiers komen in 2 maten:

 1. De newborn luiers totdat je kindje 4 á 5 kg is
 2. En de verstelbare luiers die met je kindje meegroeien tot en met het moment van zindelijk worden

Hoe werkt dat bij Toddy? Heel simpel. Start je met wasbaar als je kindje nog in de newborn fase zit (maat 1 of 2) dan ontvang je een set newborn wasbare luiers. Als je kindje hier uitgegroeid is wissel je deze gratis om voor de grotere set. De newborn set krijgen wij dan weer gewassen van jou terug.

Zo hoef je geen complete luierset aan te schaffen voor die relatief korte periode dat je de newborn luiers gebruikt. Da's weer winst dus.

Mijn abonnement

Mail ons op hi@toddycares.com met jouw ordernummer. Vermeld in deze mail: naam, adres en het ordernummer. Deze informatie hebben we echt nodig om je retour te verwerken, vervolgens sturen wij jou de verdere verzendinstructies per mail toe.

Kijk ook op onze pagina met retourinformatie.

Ben je verhuisd of wil je de luiers op een ander adres (binnen Nederland) willen ontvangen dan wijzig je dit eenvoudig in jouw account.

Je abonnement zeg je gemakkelijk op via de Toddy app. Log in en klik op bekijk abonnement. Hier kun je jouw abonnement opzeggen.

Een overzicht van al jouw bestellingen is te zien in de Toddy app. Hiervoor moet je inloggen in de app. Vervolgens ga je naar vorige bestellingen.

Je kunt inloggen in de app via een code die je ontvangt per e-mail. Deze code kun je hier opvragen.

Wij vinden jouw privacy en de bescherming van je persoonlijke gegevens heel belangrijk. In onze privacyverklaring kun je alles nalezen over de verwerking van je persoonsgegevens.