Probeer onze luiers
Ontdek nu onze fluffy ☁️, zijdezachte en duurzame 🌱 luiers.
Bestel de gratis proefbox
Ben jij benieuwd hoe jij luiers kunt gebruiken die voordelig zijn voor je 💶 portemonnee én voor de 🌍 planeet? Gebruik onze duurzame luierkeuze tool om jouw optimale mix te bepalen en zie direct de invloed op jouw maandbudget!
Ontdek nu onze fluffy ☁️, zijdezachte en duurzame 🌱 luiers.
Bestel de gratis proefboxVoor de prijs per luier nemen we de prijs van maat 4, de luier waar een kindje doorgaans het langste (>1 jaar) gebruik van maakt.
Een kindje gebruikt relatief kort maat 1 en 2, iets langer maat 3 en zit doorgaans het langste in maat 4 en 5.
Ja! Bij de luierprijs van Pampers/A-merk gaan we er vanuit dat je de helft van de tijd luiers voor 50% van de 'adviesprijs' koopt (dus 2 voor 1).
Dat is dus een gemiddelde korting van 25%.
We hebben drie merken billendoekjes vergeleken: Hema, Pampers en Naïf. De prijzen varieren van €0,025 tot €0,065 per doekje (d.d. 29-03-2022). We hebben voor de goedkoopste doekjes gekozen - deze waren op dat moment de waterwipes van de HEMA.
We nemen per verschoning 1,5 doekje mee in de berekening.
Onderzoek van o.a. de UAntwerpen heeft uitgewezen dat de meeste kinderen op de leeftijd van 18 tot 30 maanden de fysiologische, cognitieve en emotionele ontwikkeling bereikt hebben die nodig is voor het zindelijk worden.
In Nederland loopt de leeftijd op omdat de norm nu wordt bepaald door de startleeftijd van de basisschool. Ouders zien soms niet in dat het proces van interesse wekken, de luiers uit naar zelfstandig WC-gebruik ruim een jaar in beslag kan nemen.
Daarnaast zijn er sociale en lichamelijke redenen om niet te laat te beginnen: kinderen ervaren steeds meer (sociaal) ongemak bij ongelukjes op latere leeftijd en ontwikkelen klachten als verstopping en langer bedplassen.
En dan hebben we 't nog niet over de voordelen voor het milieu én portemonnee!
We bepalen de gemiddelde aanschafwaarde, de kosten van toebehoren, berekenen het totaal aantal wasbeurten en nemen daarin het waterverbruik, energie en wasmiddel mee.
Voor een uitgebreide uitleg zie onze blog op www.greenbutt.nl