Doorgaan naar inhoud

Toddy gaat uit de luiers

Toddy gaat stoppen met het luierabonnement.

Echt, we hebben de afgelopen periode een moeilijke beslissing moet nemen, maar we gaan stoppen met het leveren van wasbare en wegwerpluiers.

We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het opzetten en laten groeien van de groep ouders die bewust aan de slag wil met duurzamer luiergebruik. Ondanks dat een grote groep trouwe klanten en fans onze luiers gebruiken, is het niet gelukt genoeg groei te laten zien om verdere investeringen te rechtvaardigen. Dat heeft als gevolg dat we niet kunnen investeren in nieuwe voorraad en de marketing die nodig is om nieuwe klanten te werven.

Wij zijn 3 jaar geleden begonnen met het Future Diaper Project met als doel de enorme berg afval en negatieve milieuimpact van babyluiers terug te dringen,… en daar gaan we mee door. Niet met een consumentendienst, maar wel met het zindelijkheidspakket dat we online verkopen en in samenwerking met kinderdagverblijven en gemeenten verspreiden: www.plasklas.nl.

Rest het alle klanten en fans te bedanken voor het vertrouwen en de periode dat je met ons meegedaan hebt aan de duurzame missie!

Bedankt en vriendelijke groet,

Guus & Nathan

Luiers met een boodschap

Ja en dan hebben we het natuurlijk niet over die boodschap die jouw kleintje in de luiers achterlaat. Maar juist over onze boodschap – onze missie om de stap te zetten naar klimaatpositief luieren. Een mooie stap in het doorgeven van een leefbare planeet aan onze volgende generatie. Wij bestaan vanuit een winst-naar-missie principe en dat ligt vast in onze bedrijfsstructuur. Wij zijn steward-owned in technische termen. Dat betekent dat we de winst van Toddy weer herinvesteren in onze missie; richting klimaatpositief luieren.

Toffe impactprojecten waar we bij betrokken zijn:

 • De Toddy Plasklas in het AD
  juni 8, 2023

  De Toddy Plasklas in het AD

  Onze Plasklas op de voorpagina van het AD.nl vandaag!Mooi verslag van onze campagne in de Gemeente Rotterdam. Met De Plasklas ondersteunen we ouders bij een toch wel uitdagend proces; het afscheid nemen van de luier.Samen met het CJG Rijnmond, verschillende kinderdagverblijven en andere lokale partners...

  Nu lezen
 • Let's (game)change diapers!
  februari 1, 2023

  Let's (game)change diapers!

  Een boost voor circulair luiergebruik in Rotterdam. Met ons project Let's (game)change diapers! helpen we in 2023 2.000 Rotterdamse gezinnen aan circulair luiergebruik. We laten 1.000 nieuwe gezinnen kennismaken met het gemak van de wasbare luier in onze Rotterdamse Wasklas en...

  Nu lezen

De missie van Toddy in 1 minuut.

Dan weet je meteen hoe jij een enorme berg afval kunt besparen en waarom wij onze missie gemaakt hebben van klimaatpositief luieren.

Een mooie stap in het doorgeven van een leefbare planeet aan onze volgende generatie: Toddy maakt duurzaam luieren haalbaar én betaalbaar. Toddy heeft een 'winst-naar-missie' principe en dat ligt vast in onze bedrijfsstructuur: dat betekent dat we de winst van Toddy weer herinvesteren in onze missie. 

→ Lees meer over het bedrijf achter Toddy.