Onze missie: Luiergebruik verduurzamen

✔️ Tijdig zindelijk

✔️ Betere wegwerpluiers

✔️ Wasbare luiers

Afvalberg met een luchtje

8% van het Nederlands restafval bestaat uit luiermateriaal. Dat is oprecht een afvalberg met een luchtje. Jaarlijks komen daar 1 miljard wegwerpluiers bij. Het gemak van dit product groeit ons letterlijk boven het hoofd.

50% luierafval besparen

Toddy helpt ouders een mooiere wereld door te geven aan hun kinderen. We bieden ouders het gemak van een luierservice, terwijl je tegelijkertijd afval bespaart. We kijken niet alleen naar duurzame luiers, maar ook naar duurzaam luiergebruik. We helpen je in de luiers, maar ook weer uit de luiers. Zo zorgen we samen voor minder luiers op de afvalberg.

Ja maar hoe dan?

Toddy geeft je 3 mogelijkheden om je luiergebruik te verduurzamen.
In onze luierservice begeleiden we jou en je kindje naar zindelijkheid. We helpen je te bepalen wanneer jouw kindje er klaar voor is en maken de weg van luier naar potje easy peasy.
Wasbare luiers besparen luierafval. Past dit op jouw thuisblijfdag of weekend? Wij maken wasbare luiers simpel en behapbaar.
Kies je (deels) voor wegwerp, dan bieden wij een ecologische luier. We investeren in research via het Future Diaper Project om vooraan te blijven staan met onze duurzame luier.

Wie is Toddy?

Wij zijn Guus, Nathan en Jitta. Alledrie jonge ouders. Wekelijks liepen we met volle vuilniszakken naar de afvalbak. We schrokken van de hoeveelheid afval die onze kleintjes wisten te produceren. Hoe konden we onze baby comfortabel laten luieren, zonder deze afvalberg door te geven?

Met de neus op de feiten

Toen we eenmaal in de luiers doken, verbaasden we ons over de feiten. Kinderen gebruiken 5000 luiers tot zindelijkheid en worden steeds later zindelijk. Wasbare luiers zijn met recht duurzame luiers, maar het moet toch ook praktischer kunnen?

Van duurzame luier naar duurzaam luiergebruik.

Zo ontstond het idee voor Toddy. Een luiermerk dat ouders helpt met duurzame luiers én met duurzamer luiergebruik. Begeleiding bij zindelijkheid, zodat er weer één horde van het ouderschap gemakkelijker wordt. Wasbare luiers, wanneer het in jouw routine past en een bio-based wegwerpluiers. Samen zijn we op missie naar een andere kijk op luiers.

Let's change diapers.