Doorgaan naar inhoud

Groener luiergebruik met Toddy

Wij zijn Toddy

Toen we een aantal jaar geleden in dezelfde periode allebei voor het eerst vader werden, veel ons iets op. Wat een poepfabrieken zijn baby’s. Zo’n berg plastic afval van al die luiers hadden we niet eerder in huis en we waren natuurlijk niet de enigen. Met het jonge ouderschap kwam ook een nieuw bewustzijn over de toekomst en begonnen we te onderzoeken hoe we deze plastic afvalberg konden verminderen. Hoe konden we andere jonge ouders helpen om minder afval te produceren? Want die baby’s zijn niet zo gemakkelijk te stoppen in hun productie.

We kwamen op het idee om een duurzame biobased wegwerpluier te ontwikkelen zonder chemicaliën, het gebruik van wasbare luiers te vergemakkelijken en om zindelijkheid te stimuleren. Want meer kinderen op het potje is natuurlijk helemaal minder luiers op de afvalberg. Zo werd Toddy geboren. Een bedrijf van bewuste ouders voor blije baby’s waarbij we samen werken aan een groenere toekomst. Oh ja, en die twee vaders, dat zijn wij: Nathan en Guus. Wij zijn Toddy. Leuk je te ontmoeten.

De 2 vaders van Toddy: Guus & Nathan 

Een afvalberg met een luchtje

Van al het Nederlandse restafval, bestaat 8% uit luierproducten. Dit is vrij veel als je bedenkt dat maar 3% van de Nederlanders onder de drie jaar oud is. Een echte afvalberg met een luchtje dus. We kwamen op het idee om betere luiers te maken, maar ook om het gebruik van wasbare luiers te stimuleren en zindelijkheid te begeleiden. Met andere woorden, we bieden je duurzame luiers, maar willen ook dat je ze zo snel mogelijk niet meer nodig hebt. Toddy versimpelt het gebruik van wasbare luiers, maakt zindelijkheid behapbaar, terwijl we keihard werken aan de luier van de toekomst.

 

Duurzaam maar niet duurder

Laten we eerlijk zijn, betere, duurzame producten zijn doorgaans duurder en zo ook onze biobased wegwerpluiers als je ze vergelijkt op de prijs per stuk. Alleen is het voor ons niet de bedoeling dat je kindje zo lang mogelijk in de luiers blijft. Ons doel is om jullie – zo snel als voor je kindje fijn voelt – te begeleiden naar een luiervrij leven. En daarmee bespaart een gemiddelde klant bij ons één jaar luiergebruik én gemiddeld 50% van het luierafval. En daarmee ben je met een Toddy abonnement goedkoper uit dan met gemiddeld luiergebruik. Duurzaam maar niet duurder dus.

Maar zolang het nog niet zover is en je kindje graag een luier draagt, vinden we het fijn om je de meest duurzame producten aan te bieden en je bovendien wegwijs te maken in de wereld van wasbare luiers. Je hoeft van ons helemaal niet over te stappen naar enkel wasbaar, maar door wasbaar en verantwoorde wegwerpluiers te combineren zullen jouw afvalzakken een stuk minder snel gevuld zijn. We doen dus meer moeite om minder afval achter te laten – voor ons en de generaties die volgen. 

Luiers met een boodschap

Ja en dan hebben we het natuurlijk niet over die boodschap die jouw kleintje in de luiers achterlaat. Maar juist over onze boodschap – onze missie om de stap te zetten naar klimaatpositief luieren. Een mooie stap in het doorgeven van een leefbare planeet aan onze volgende generatie. Wij bestaan vanuit een winst-naar-missie principe en dat ligt vast in onze bedrijfsstructuur. Wij zijn steward-owned in technische termen. Dat betekent dat we de winst van Toddy weer herinvesteren in onze missie; richting klimaatpositief luieren.

logo future diaper project

Het Future Diaper Project

Het Future Diaper Project is onze non-profit organisatie. Opgericht door ons en ondersteund door wetenschappers en pedagogen om het wereldwijde luierafvalprobleem te lijf te gaan. Zo doen we op dit moment onderzoek naar:

  • de totale maatschappelijke kosten van luiergebruik
  • duurzaam materiaalgebruik voor zowel wegwerp als wasbare luiers
  • het gedrag van consumenten en (zorg)professionals over luiergebruik en zindelijkheid

Meer weten over het Future Diaper Project? Bekijk hier de website.