Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat maakt Toddy duurzamer?

De luiers zijn nu al voor een groot deel van hernieuwbare (bio-based) plastics, we stimuleren het gebruik van wasbare luiers (waarvan de impact veel lager is dan wegwerp) en helpen ouders en hun kindjes ook weer tijdig af van de luiers.

Bij Toddy koop je niet alleen luiers van de hoogste kwaliteit, je draagt ook bij aan een duurzame missie: de winst gaat naar de missie en dat leggen we vast in de bedrijfsstructuur.

We kunnen nu al het plastic luierafval halveren en werken toe naar 0-impact luiergebruik.

Is Toddy duurder dan andere luiers?

Toddy streeft naar betaalbare, duurzame luiers. Onze prijs per luier is vergelijkbaar met de A-merken en over het algemeen goedkoper dan duurzamere merken. We zijn wel duurder dan de huismerken van de bekende supermarkten en drogisten. Maar eigenlijk zijn we van mening dat deze bedrijven de luiers te goedkoop aanbieden (als consumentenlokkertje) maar dat is een ander verhaal ;-).

Interessant is wel dat Toddy goedkoper wordt wanneer je kijkt naar de totale kosten van luiergebruik tot het moment dat je kindje zindelijk is. Dan ben je met Toddy goedkoper uit dan bij de meeste A-merken omdat wij jou en je kindje actief ondersteunen bij het zindelijk worden. Hierdoor ben je gemiddeld 1 jaar eerder uit de luiers.

Waarom zou ik voor wasbare luiers kiezen?

Wasbare luiers leveren gewoon véél minder afval op. Na een verschoning belandt alleen een inlegvel (dat de eventuele ontlasting opvangt) in de prullenbak. En dit inlegvel kan zelfs gewoon meegewassen worden wanneer er alleen geplast is in de luier.

Daarnaast is het gebruiksgemak van de wasbare luiers de laatste jaren sterk verbeterd. Doeken en spelden zijn écht verleden tijd. Het verschonen is net zo makkelijk als bij een wegwerpluier.

Ten slotte hebben wasbare luiers een stimulerende werking bij het zindelijk worden. Kindjes zijn zich in een wasbare luier bewuster van een natte luier wat de weg naar de zindelijkheid makkelijker maakt.

Hoe helpt Toddy bij het zindelijk worden?

Toddy heeft in samenwerking met medisch en pedagogisch experts een pedagogisch verantwoorde zindelijkheidsmethode ontwikkeld. Toddy helpt ouders herkennen of hun kindje klaar is om te starten met zindelijk worden. Vervolgens bieden we met ons zindelijkheidspakket en app alle benodigdheden om het zindelijkheidsproces in een tempo dat bij het kindje past te doorlopen.

Luiers

Wat maakt Toddy beter dan andere luiers?

Bij Toddy koop je niet alleen luiers van de hoogste kwaliteit, je draagt ook bij aan een duurzame missie. De missie om het plastic luierafval te halveren. Zo zorgen we er samen voor dat we onze kids niet met hun eigen berg luierafval opzadelen. Goed voor je kindje, goed voor de planeet.

Wat is de kwaliteit van Toddy's wegwerpluiers?

Toddy's zachte, ademende luiers voldoen aan de hoogste standaarden voor wegwerpluiers en worden CO2 neutraal geproduceerd door onze Deense partner Abena. Abena produceert al 70 jaar de beste hygiene producten en is wereldwijd actief. Daarnaast is Abena al decennia lang een drijvende kracht achter de verduurzaming van de luierketen.

Wat is de kwaliteit van Toddy's wasbare luiers?

Toddy's wasbare luierssysteem wordt geleverd door het Engelse Close. Close ontwikkelt en produceert sinds 2004 wasbare luiers van de hoogste kwaliteit en met het grootste gebruikersgemak. De luiers staan daarnaast bekend om de hoge slijtvastheid en gaan met gemak meerdere kinderen mee.

Wat bedoelen jullie met parttime wasbare luiers?

Laten we eerlijk zijn, wasbare luiers zijn nou eenmaal iets meer werk dan wegwerpluiers. Daarom snappen wij heel goed dat een wasbare luiers niet altijd uitkomt. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Want je maakt al enorme impact als je bijvoorbeeld 1 á 2 dagen in de week wasbare luiers gebruikt. En zeg nou zelf, dat klinkt toch al een stuk haalbaarder? En je bespaart daar al 20% luierafval mee. Dat noemt Toddy parttime wasbaar luiergebruik.

Hoe werkt parttime wasbaar luiergebruik?

Parttime wasbaar luiergebruik betekent dat je wasbare luiers gebruikt op de dagen in de week dat dit jou uitkomt. Dus misschien één dag in het weekend, of op jouw mama-/papadag. De rest van de dagen gebruik je normale luiers. Met de Toddy wasbaar box krijg je alle spullen in huis die je nodig hebt om 1 á 2 dagen in de week wasbare luiers te gebruiken. Ook ontvang je een uitgebreide training van ons. Een kind kan de was doen. :)

Waarom zijn jullie luiers nog niet 100% plantbased?

Het antwoord is helaas simpel, de huidige stand der technologie laat dit nog niet toe. Niet alleen vinden we het belangrijk dat onze Toddy's superzacht zijn maar ze moeten vooral ook super goed absorberen. En voor de superabsorberende korrels die voor deze goede absorptie zorgen bestaan helaas nog geen goede alternatieven. Maar in samenwerking met onze producent en haar toeleveranciers houden we de grondstof ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zetten we stappen wanneer dit mogelijk is. Hierbij staan de babybilletjes altijd bovenaan en doen wij nooit concessies op de prestaties of huidvriendelijkheid van onze Toddy's.

Uit welke (duurzame) materialen bestaan de Toddy luiers?

Onze luiers bestaan voor minimaal 40% uit plantaardig gebaseerde grondstoffen. Dat wil zeggen 40% van onze luier geen oorsprong heeft uit aardolie. Misschien schrik je hiervan maar een normale luier bestaat zelfs voor 80% uit aardolie. Samen met onze Deense producent Abena hebben wij de stap kunnen zetten om 20% extra plantaardig gebaseerde grondstoffen te gebruiken zonder de kwaliteit en het comfort van de luier te beïnvloeden. Zo bevatten onze luiers cellulose die 100% afkomstig is uit FSC®-gecertificeerde bossen en afbreekbaar is. De bovenlaag (die tegen de huid van de baby zit) en de volledige buitenkant van onze luiers zijn gemaakt van bio-based plastics. Dit betekent dat deze plastics niet gemaakt zijn uit aardolie, maar uit de suikers gewonnen uit het restproduct van bijvoorbeeld de bietenteelt. Verder vormen de superabsorberende korrels een belangrijk onderdeel van onze luiers. Deze korrels zorgen voor de goede absorptie van onze luiers.

Toddy luierservice

Wat zijn de voordelen van de luierservice?

Het scheelt je een hoop gesjouw met luiers en je krijgt 25% korting op je Toddy luiers. Daarnaast ontvang je gerichte informatie over het zindelijkheidsproces die jou helpen herkennen of jouw kleine al klaar is om stapjes te zetten met zindelijk worden.

Hoe vaak krijg ik luiers geleverd?

Dit pas je met onze hulp helemaal aan op jouw situatie. Gemiddeld doen Toddy klanten 5-7 weken met elke luierbox. Dit verschilt naar mate van het aantal dagen dat jouw kindje naar het kinderdagverblijf gaat, maar bijvoorbeeld ook of je een aantal dagen in de week wasbare luiers gebruikt. Bij de start van jouw Toddy luierservice plannen we jouw eerstvolgende verzending na 5 weken in. Deze verzending kondigen wij één week van tevoren per e-mail aan. In de e-mail vind je een link naar jouw eigen Toddy portaal waar je de verzending kunt uitstellen en indien nodig de verzendfrequentie kunt aanpassen.

Waar zit ik aan vast?

Bij de Toddy luierservice zit je nergens aan vast en je kunt op elk moment opzeggen.

Wat doe ik met mijn luierlevering als ik op vakantie ga?

Als je luierlevering samenvalt met je vakantie dan pas je het bezorgmoment gemakkelijk aan in je account. Hiervoor moet je inloggen in je account en kun je het bezorgmoment aanpassen onder abonnement.

Wat als ik nog voldoende luiers in huis heb?

Mocht je nog voldoende luiers in huis hebben dan kun je in jouw account de volgende verzending uitstellen. Hiervoor moet je inloggen in je account en onder bestelling kun je een nieuwe datum kiezen.

Om te voorkomen dat we je straks te snel nieuwe luiers opsturen krijg je een week voor elke verzending een herinnering per e-mail van ons. Je hebt dan 48 uur om de verzenddatum aan te passen.

Wat als mijn kindje een andere maat luiers nodig heeft?

De gewenste luiermaat pas je eenvoudig aan in je account. Daarvoor moet je eerst inloggen in je account. Onder abonnement kun je de luiermaat aanpassen.

Om te voorkomen dat we je straks een te kleine maat opsturen krijg je een week voor elke verzending een herinnering per e-mail van ons. Je hebt dan 48 uur om de luiermaat aan te passen.

Waar kan ik opzeggen?

Een andere luieroplossing gevonden die beter bij je past? Je kunt de Toddy luierservice ten alle tijden opzeggen in jouw account.

Hiervoor moet je inloggen in jouw account. Onder abonnement kun je de luierservice stopzetten.

Hoe kan ik mijn bezorgadres wijzigen?

Mocht je verhuisd zijn of je luiers op een ander adres willen ontvangen dan wijzig je dit eenvoudig in jouw account.

Hiervoor moet je inloggen in jouw account. Onder het kopje accountgegevens kun je jouw adres aanpassen.

Hoe kan ik mijn vorige bestellingen bekijken?

Een overzicht van al jouw bestellingen is te zien in jouw account. Hiervoor moet je inloggen in jouw account. Vervolgens ga je naar het kopje bestellingen.

Gebruikersaccount

Hoe kan ik inloggen in mijn account?

Via deze link kun je inloggen in je account. Je hebt geen wachtwoord nodig.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Wij vinden jouw privacy en de bescherming van je persoonlijke gegevens heel belangrijk. In onze privacyverklaring kun je alles nalezen over de verwerking van je persoonsgegevens.

Retouren

Hoe regel ik een retourzending?

Om een ​​retourzending te starten, stuur je een mail met jouw ordernummer naar hi@toddycares.com. Vermeld in deze mail altijd uw naam, adres en het ordernummer van uw bestelling. Zonder deze informatie kunnen wij de retourverzending niet in gang zetten. Vervolgens sturen wij jou de verdere verzendinstructies per mail toe.

Mijn luiers zijn beschadigd binnen gekomen. Wat nu?

Oei dat is heel vervelend! Laat ons dit direct weten op hi@toddycares en vermeld hierbij jouw ordernummer. Wij sturen je zo snel mogelijk een nieuw pakket toe!

Stel je vraag aan ons

We zijn doordeweeks bereikbaar van 9:00 tot 17:00

+31 (0)85 4013 561

hi@toddycares.com