Zindelijk worden met Toddy

Op tijd uit de luiers

Op tijd uit de luiers

Toddy biedt een zindelijkheidspakket aangevuld met een app én toegang tot de plasklas met ons pedagogisch verantwoorde zindelijkheidsprogramma. Honderden ouders en hun kindjes gingen je voor!

Hoe doe jij mee?

Zou het niet geweldig zijn, je kindje uit de luiers? Geen gesjouw meer met pakken luiers, niet meer speuren naar aanbiedingen en geen gedoe met verschonen. Met tijd voor andere dingen en daarnaast bespaar je als gezin snel €35 tot €60 euro per maand aan luiers en doekjes. Goed voor je portemonnee en het beste voor het milieu!

Community

 • FAQ
 • Forum
 • Achtergrondinformatie
 • Zelftest
Gratis Meld je aan

Plasklas & Box 💪

 • Community, plus:
 • Helpdesk: stel je vragen aan onze experts.
 • Plasklas: volg samen met andere ouders ons programma, deel tips & tricks.
 • App: stap voor stap programma voor jou en jouw kindje bij de hand.
 • Box: activerende en leuke hulpmiddelen!
€ 49,95 Bestel nu

Plasklas

 • Community, plus:
 • Helpdesk
 • Plasklas
 • App
€42,95 Bestel nu

Gebruikers over Toddy

Toddy heeft z'n werk gedaan!

Noor

Wij zijn bezig met de interesse fase. Waren we net op een borrel bij vrienden. Zegt L. (22 maanden) twee keer: ik moet nu plassen, en loopt naar de wc. Ze waren daar helemaal verrast over en wilde dat ook wel!

Emma

Toddy's zindelijkheidsprogramma maakte ons bewust van de stappen die we moesten nemen voordat de luier uitging... het proces werd zo prettiger voor Sjors én voor ons!

Jacques

Toddy's zindelijkheidsprogramma en plasklas worden ervaren als nuttig, persoonlijk en interactief.

Bron: Ouderacademie

Dit krijg je:

Plasklas & Helpdesk ✔️

Meer dan een uur aan korte videomodules die jou bij elke stap helpen. In onze afgesloten community kun je tips & tricks delen en jouw vragen stellen aan onze experts en andere ouders.

App: persoonlijk programma ✔️

In onze zindelijkheidsapp hou je een persoonlijk programma voor jouw kindje bij.

Met handige en leuke oefingen helpt ons programma je van A-Z: van interesse wekken, naar de eerste succesjes op het potje, naar zelfstandig WC-gebruik.

Box: Activerende hulpmiddelen ✔️

In de box vind je onze (WC-) deurposter, invulkaarten (zoals het toiletwoordenboek en de routinekaarten), stickers en knutselraket.

Zo betrek je jouw kindje - en de rest van het gezin - op een leuke manier bij het proces.

Waarom is hulp bij zindelijk worden handig?

✔️ Het zindelijk worden van je kindje is een grote stap in de ontwikkeling. Hoe trots ben jij straks als dat soepel is verlopen!

✔️ Je wilt als ouder graag weten hoe je dit proces begeleidt: hoe jij je kindje op een positieve manier kan coachen, zonder druk en zonder stress of overmatige beloning met stickers of cadeautjes.

✔️ Wat zeg je tegen je kindje? Wat doe je bij een ongelukje? We geven je concrete handvatten in tekst en video over hoe dit proces aan te gaan samen met je kindje.

✔️ Toddy's zindelijkheidsprogramma stem je af op jouw kindje en situatie en is ontwikkeld in samenwerking met medische en pedagogische experts. Je vindt er betrouwbare hulp als het proces even niet soepel verloopt.

Pedagogisch verantwoord ✔️

We hebben ons zindelijkheidsprogramma ontwikkeld in samenwerking met met medisch en pedagogische experts van onder andere de Universiteit Antwerpen. We schreven zelfs mee aan het Handboek Zindelijkheid!

+ Onze methode volgt jouw kind
+ Positieve opvoedstijl
+ Wetenschappelijk gefundeerd
+ Geen focus op extrensieke beloning

Testje

Ben jij benieuwd of jouw kindje al klaar is om te beginnen met zindelijk worden?

Doe onze gratis test

Veel gestelde vragen over Toddy's zindelijkheidstraining

Bij welke leeftijd kan je starten met zindelijk worden?

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste kinderen op de leeftijd van 1 tot 30 maanden de fysiologische, cognitieve en emotionele ontwikkeling bereikt hebben die nodig is voor het zindelijk worden. Doe hier in 2 minuten de zelftest.

Wat is de meerwaarde van begeleiding bij zindelijkheid?

Wij hebben al vele kindjes richting zindelijkheid begeleid. Wat is het belangrijkste wat we hebben geleerd, een houvast in het proces maakt het makkelijker, leuker en maakt de kans op succes vele malen groter! Er is (bijna) niets wat we nog niet tegen zijn gekomen. In de plasklas is er altijd ruimte om een vraag te stellen over jouw persoonlijke proces. Een kleine tip kan je al snel weer op weg helpen.

Hoe werkt de plasklas?

In de plasklas volg je samen met andere ouders ons programma - stap voor stap, je kunt ervaringen en tips- en tricks delen. Je wordt uitgenodigd voor onze afgescheiden online omgeving, waarin jij veilig je vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en toegang hebt tot onze zindelijkheidsexperts. Je volgt de video's op dit moment op een aparte Instagram account.

Waarom worden kinderen steeds later zindelijk?

Aan de ene kant zijn ouders steeds drukker en ontbreekt het aan tijd en rust, en aan de andere kant werken wegwerpluiers eigenlijk te goed. Kinderen ervaren geen ‘nat gevoel’ meer waardoor de super absorberende luiers de feedback van natte, vuile billen wegnemen bij het kind. Een prikkel die essentieel is voor het leren zelfstandig controleren van de blaas, wat vervolgens weer essentieel is voor het zindelijk worden overdag én ’s nachts.

Wat zijn de gevolgen van verlate zindelijkheid?

Meer luierafval (ca. 25% van het luiergebruik vindt tussen 24 en 3 maanden plaats). Dit luiergebruik zou voorkomen kunnen worden. Dit scheelt eenzelfde percentage aan luierkosten voor ouders en het kinderdagverblijf. Daarnaast groeit het aantal kinderen die op de basisschool nog niet zelfstandig naar de WC kunnen en/of vaak ongelukjes hebben. Daarnaast kan de verlate zindelijkheid medische en/of psychologische gevolgen hebben.

Kan verlate zindelijkheid ook medische consequenties hebben?

Helaas wel. De verlate zindelijkheid kan medische consequenties als constipatie en bedplassen hebben. En ook kan het leiden tot psychologischeproblemen zoals gepest worden op school.