Doorgaan naar inhoud

Toddy's Plasklas™

Wij geloven dat kinderen niet langer luiers moeten dragen dan nodig is. Daarom helpen wij al onze ouders en hun kindjes uit de luiers vanaf het moment dat ze daar zelf klaar voor zijn. Hiermee zijn we het enige luiermerk ter wereld dat blij is als jouw kindje zindelijk is. Je krijgt de training gratis bij ons abonnement. Wil je los toegang tot Toddy's Plasklas? Bestel het pakket ↓
Bestel het zindelijkheidspakket

Waarom hulp bij zindelijk worden?

Belangrijke stap voor jouw kindje

Het zindelijk worden van je kindje is een grote stap. Hoe trots ben jij straks als dat soepel is verlopen!En wat fijn als je kindje straks geen luiers meer nodig heeft. Dat scheelt je veel gedoe, geld en afval.

Zekerheid

Veel ouders zoeken zich rot naar een goede aanpak.Want je wil graag weten hoe je jouw kindje uit de luiers helpt. De Plasklas van Toddy is een training zonder tijdsdruk of verplichte kadootjes. Die aansluit bij jullie situatie. En je volgt de oefeningen in jullie tempo.

Positief opvoeden

Wat zeg je om je kindje aan te moedigen? Wat doe je bij een ongelukje? Hoe blijf je zelf rustig?We geven je veel tips om het oefenen leuk te houden.Zodat het geen strijd wordt, maar juist iets wat jullie samen doen.

Betrouwbare informatie

Toddy's Plasklas sluit aan op jouw kindje en jullie situatie. We hebben de training gemaakt met mensen die veel weten over zindelijkheid en opvoeding.Je vindt er dus betrouwbare informatie en tips om het aan te pakken.

Zo werkt de plasklas

Zo werkt de plasklas

Zou het niet geweldig zijn, je kindje uit de luiers? Kinderen kunnen al veel eerder zindelijk zijn dan ouders vaak denken. 90% is er rond 2 jaar klaar voor. We helpen jullie graag naar een leven zonder luiers. In een tempo dat bij jou en je kindje past.

👉 Onze Plasklas is te volgen met een handige app. Hierin volg je de training met leuke oefeningen, handige tips en duidelijke filmpjes.

👉 Je krijgt leuke posters en stickers thuis. Aangemeld? Dan krijg je een enveloppe thuis met handige posters en leuke stickers.

Op die manier doe je de training echt samen met je kindje en de anderen in het gezin. Als een team!

Heb je een luierabonnement bij Toddy? Dan ontvang je het pakket gratis bij je luierbox op de leeftijd van 18 maanden.

Ben je benieuwd of jouw kindje al klaar is voor zindelijkheid?

Bestel het zindelijkheidspakket
Stap voor stap

Stap voor stap

De Plasklas is een training die gemaakt is met experts. We gaan uit van positief opvoeden en veel aanmoedigen. Belonen mag, maar hoeft niet. De training volgt jouw kindje. Je start met de oefeningen die bij jouw kind passen.

De meeste kindjes zijn door de Plasklas tussen 2 en 2,5 jaar uit de luiers. En dat start met interesse wekken. Daarna oefen je stap voor stap tot het grote moment dat de luiers uitgaan!

Ben je benieuwd of jouw kindje al klaar is om uit de luiers te gaan? Dat kom je snel te weten met deze test. We vertellen gelijk met welke stap van de training je het beste kan beginnen.

Doe hier in 2 minuten de zelftest.
Pakket

Pakket

In de enveloppe die je thuis krijgt vind je onze grote deurposter, 3 invulposters en stickers.

Door de posters samen in te vullen, te versieren en stickers te plakken, doe je de training echt samen met je kindje. En anderen in het gezin. Teamwork dus! Dat maakt het wel zo leuk!

Ervaar de vooruitgang

Ervaar de vooruitgang

In onze app kan je bijhouden hoe ver jullie zijn met de training van je kindje.

De Plasklas helpt je met handige en leuke oefeningen. Stap voor stap, in jullie tempo. Vanaf het interesse wekken bij je kindje, de eerste keer op het potje, tot het moment dat je kindje zelf naar de grote WC gaat.

Jij bepaalt voor jouw kindje of jullie er al klaar voor zijn en bij welke stap jullie willen beginnen.

Bestel het zindelijkheidspakket

Bekijk de introductie

Impressie van de plasklas

Ouders over de Toddy Plasklas

Toddy heeft z'n werk gedaan! Wat een fijn gevoel om deze fase achter ons te laten - top!

Noor

Wij zijn bezig met de interesse fase. Waren we net op een borrel bij vrienden. Zegt L. (22 maanden) twee keer: ik moet nu plassen, en loopt naar de wc. Ze waren daar helemaal verrast over en wilde dat ook wel!

Emma

Toddy's zindelijkheidsprogramma maakte ons bewust van de stappen die we moesten nemen voordat de luier uitging... het proces werd zo prettiger voor Sjors én voor ons!

Jacques

Pedagogisch verantwoord

Pedagogisch verantwoord

We hebben ons zindelijkheidsprogramma ontwikkeld in samenwerking met met medisch en pedagogische experts van onder andere de Universiteit Antwerpen. We schreven zelfs mee aan het Handboek Zindelijkheid!

+ Onze methode volgt jouw kind 
+ Positieve opvoedstijl 
+ Wetenschappelijk gefundeerd 
+ Geen focus op extrinsieke beloning

Wil je meer weten over zindelijkheid?

Veelgestelde vragen over Toddy's zindelijkheidstraining